Bli med i vår Facebookgruppe

Asker Helsesportlag har en egen Facebookgruppe, bli med!

Bocciagruppa legges ned

Dessverre har det ikke vært mulig å rekruttere nye medlemmer til bocciagruppa og den er nå nedlagt. Gruppas midler og eiendeler er overført til hovedstyret.

Støtte oss – bruk grasrotandel

Send SMS til 2020: «Grasrotandelen​ 980859606»

Dokumenter til årsmøtet

Les årsmøtedokumentene her.

Innkalling til årsmøte

15. mars avholdes årsmøte på Vettre.

Bocciagruppa


Boccia-gruppa i Asker Helsesportlag er dessverre nedlagt.

Boccia er en idrett som er en del av Norges Fleridrettsforbund. Det er ca 30 aktive klubber i Norge som totalt teller ca 2000 aktive spillere.

Norgesserien

Det konkurreres både individuelt og i lag. Lag består av 3 spillere. I Asker helsesportlag har vi 4 lag med 2 lag som er i norgestoppen. Individuelt har vi også spillere i norgestoppen. Det er en norgesserie for både lag og individuelt som består av 9 helgestevner og 5 individuelle fra Alta i nord til Kristiansand i syd og Jæren i Vest og mange på Østlandet.

Asker Helsesportlag deltar stort sett i alle stevner og det blir vanligvis dekket halvparten av bo og reiseutgiftene. Det arrangeres også Norgesmesterskap i både lag og individuelt, som arrangeres gjennom en helgeturnering.

Heggedalshallen

Vi trener inne i Heggedalshallen hver tirsdag i perioden 1 sept til 30 april. På trening spiller vi mye kamper og vi har også individuell trening på alle typer teknikker og ulike kast. Man kan også bli dommer og få dekket dommerkurs som gir mulighet til å dømme på alle stevner over hele landet.

Internasjonale mesterskap

Boccia er for alle mennesker og det finnes mange hjelpemidler tilgjengelig, slik at mennesker med funksjonshemning også kan delta. Boccia er en internasjonal handikap-idrett og det er en olympisk øvelse. Norge sender spillere til Nordisk mesterskap og andre internasjonale stevner/mesterskap.

Boccia-miljøet i Norge er veldig godt og intimt, alle kjenner alle og det er god stemning på alle arrangement. Det er god sportsånd og veldig sosialt.

Om spillet

Boccia kan spilles individuelt eller med lag på 2 eller 3 spillere.

Målet er å kaste av lærballer og komme nærmest mulig en hvit ball, som gjerne kalles målballen (eng: Jack). Konkurrentene har hver sin farge på ballene; rød eller blå. Hvem som skal kaste først avgjøres ved å kaste mynt og kron.

Boccia og Teppecurling er idretter som egner seg spesielt godt for funksjonshemmede. Idrettsgrenene kan tilrettelegges slik at mennesker med forskjellig funksjonshemning kan delta. Seksjon Boccia og Teppecurling har ca 1950 medlemmer med aktivitet i hele landet.